Uggerslev Mølle

 

Opført 1899:
Bakkehollænder med jordomgang. Undermølle i grundmur. Ottekantet overmølle i træ med spåndækning øverst og brædder på klink nederst. Hatten er løgformet, af træ og beklædt med tagpap. Vingerne er med klapper og møllen krøjer med vindrose.
Bygget som kornmølle og i drift indtil 1967.

Den første mølle på stedet blev opført 1880. Den brændte under et tordenvejr i 1899, hvorefter den nuværende mølle blev bygget på fundamentet fra den gamle mølle. Den nye mølle lignede også den gamle, men den var dog moderniseret med manuelle klapper, der skulle betjenes fra jordomgangen, og selvkrøjer med vindrose.

Uggerslev Mølle ligger på Nordfyn ved landsbyen af samme navn ca. 5 km. fra Otterup. Den er en af landets yngste møller, men giver et godt indtryk af mølleriet omkring år 1900, da både møllerbolig og staldbygning er bevaret. Grunden til at møllen kunne holdes i drift helt til 1967, var et tilhørende savværk, som blev drevet ved både vind- og motorkraft. Savværket er siden revet ned og fjernet.

Møllen er flot restaureret udvendig, men mangler en del inventar for igen at kunne male mel. Da møllen ejes privat og ikke er fredet, skal ejerne selv skaffe midlerne til restaurering og løbende vedligeholdelse.

Der er fin parkering, ellers ingen faciliteter for besøgende.